Celozrnný koláč so slivkami
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
olej
práškový cukor
droždie
mlieko
soľ
vajce
Posýpka
maslo
trstinový cukor
vajce
múka
slivky
postup
Do misky dáme 15 lyžíc celozrnnej múky, 3 lyžice práškové cukru a štipku soli. Pripravíme si kvások z 1,5dcl mlieka, droždia, 1 lyžice kryštálového cukru a štipku soli. Do misky pridáme 4 lyžice oleja a 1 vajíčko, pridáme kvások a vypracujeme cesto, ak je cesto príliš riedke, pridajte trošku múky. Cesto dáme vykysnúť na teplé miesto, posypeme múkou aby sa nám netvorila kôrka na ceste a prikryjeme handrou. Slivky si vykôstkujeme, umyjeme a pocukrujeme aby nám pustili šťavu. Cesto si po vykysnutí premiesime a dáme ešte kysnúť na 20 minút. Počas tejto doby si pripravíme posýpku. Zohrejeme si maslo v mikrovlnke tak na 5 sekúnd a vypracujeme s 5 lyžičkami cukru, 2 lyžičkami múky a 1 balíčkom vanilkového cukru. Posýpku dajte do chladničky na 30 minút aby stuhla. Na plech dáme papier na pečenie a vymastíme hlavne okraje plechu, aby sa nám nepripiekol. Cesto na plechu porostierame rovnomerne a posypeme vanilkovým cukrom. Poukladáme slivky a posypeme ich vanilkovým cukrom. Dáme piecť na 180 C a po 30 minútach postrúhame posýpku a ešte 20 minút pečieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.