Tradičné zimné perníčky
50
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
balíček
perník
70
g
maslo
4
PL
med
1
ks
vajce
Na ozdobenie
1
balíček
biele tubičky
postup
1.
Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka.
2.
Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút.
3.
Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4.
Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.
5.
Tipy: Perníčky je možné zdobiť aj farebnými Tubičkami na zdobenie Dr.Oetker alebo Zdobiacou tubou bielou Dr.Oetker. V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne. Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.