FOTORECEPT: Muffiny s hruškovo-orechovou plnkou
16
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
múka
3
ks
vajce
100
g
cukor
1
balíček
kypriaci prášok do perníka
300
ml
ryžové mlieko
150
g
maslo
2
PL
mleté orechy
postup
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme mlieko a roztopené maslo.
2.
Premiešame múku s práškom do perníka a pomaly prisypeme do cesta.
3.
Na záver pridáme 2 PL pomletých orechov.
4.
Cestom naplníme košíčky a dáme piecť na 20-25 minut pri 180°C.
5.
Medzitým si urobíme plnku: 500g zaváraných alebo česrtvých hrušiek dáme zmixujeme na kašu.
6.
Potom pridáme 2 PL pomletých orechov a ak máte, 100 ml šťavy z kompótu (ešte lepší je 100% hruškový džús).
7.
Na záver pridáme 1 PL carobu alebo kakaa. Všetko ešte poriadne zmixujeme.
8.
Plnku si dáme do zdobiča a vpichneme do muffin. Plnkou nešetríme :)
9.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.