Pridať recept

Hrnčeková pizza

6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

7 g
droždie
1/2 ČL
soľ
1/2 ČL
kryštálový cukor
1 šálka
teplá voda
2,5 šálky
hladká múka
2 PL
olivový olej
2 PL
hrubá múka
podľa chuti
paradajkové pyré
podľa chuti
saláma
podľa chuti
šunka
podľa chuti
šampiňóny
podľa chuti
kukurica
podľa chuti
čerstvé paradajky
podľa chuti
syr

postup

1.
V miske si pripravíme kvások : Zmiešame kvasnice, cukor a teplú vodu - necháme kysnúť. Z múky, olivového oleja, soli a kvásku vypracujem cesto. Necháme nakysnúť a potom cesto dáme na vymastený plech tak aby bolo tenučké.
 
2.
Na vrch si poukladáme podľa vlastnej fantázie a chuti (paradajkové pyré, šunka, saláma, čerstvé paradajky, čerstvé šampiňóny, kukurica a syr, alebo aj chilli papričku).
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 25 minút.
4.
Tip: Toto cesto si môžete pripraviť aj deň dopredu, vytvarujete z neho guličky - jedna by mala mať veľkosť na jednu pizzu, ktoré namočíme vodou a vložíme do mikroténového sáčka a odložíme do chladničky. Z tohto množstva Vám vyjdu 2-3 okrúhle pizze, záleží od veľkosti, ktorú zvolíte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
diabambulka
4.6.2014 19:49 | |
+3 -0
Recept som kontrolovala a naozaj múky tam ma byť 2 a 1/2 hrnček a hladkej múky, poprosiť opraviť:-) Ďakujem
Anonymný nick
24.5.2014 20:53 | |
+3 -2
tak toto je to najhorsie co som kedy citala a to som toho citala, varila a piekla veru dost (n) cesto sa vyslovene LEJE!!! *501* v recepte je asi chyba, odporucam dosypat asi salku aj dve hladkej muky! pomer mozes mat vyskusany, ale cesto na plech asi lejes, neexistuje aby bolo cesto v takomto pomere pevne a formovatelne do bochnikov!
paja2456
8.3.2014 13:00 | |
+8 -2
teraz som to skušala a podla mna tej muky je nejako málo ved to cesto by sa dalo aj vyliat také bolo riedke a nejaky divný recept uvidím ked sa to dorobý ešte so mtam pridala muku *503*
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.