Škvarkové pagáčiky
42
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
mleté škvarky
400
g
polohrubá múka
400
g
hladká múka
125
g
palmarín roztopený
1
PL
ocot
2
ks
vajce
1
kocka
droždie
1
PL
soľ
1
PL
cukor
1/2
ml
vlažné mlieko
1
ks
vajce na potretie
seminka na posýpanie
postup
1.
Do misky si preosejeme obidva múky. Pridáme soľ,cukor, zamiešame do múky, urobíme jamku, pridáme vajcia, maslo a ocot. Vidličkou to rozšľaháme a pridáme rozmrvené droždie a mlieko. Zašľaháme a zapracujeme do múky. 2-3 min. prehnetieme.
2.
Cesto vyklopíme na dosku a ešte ho prepracujeme do hladka. Potom cesto rozvaľkáme, potrieme mletými škvarkami, posolíme a poskladáme ako lístkové. Zakryjeme a necháme stáť 20 min. Opakujeme ešte 2x.
3.
Potom cesto rozvaľkáme, jemne narežeme do kríža, potrieme rozšľahaným vajcom a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na plech a posypeme semiačkami. Necháme na plechu aspoň 10 min odpočinúť a upečieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.