Sedliacka frittata
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
3
ks
pór
1/2
ks
tekvica
2
PL
píniové oriešky
8
ks
vajce
125
ml
smotana
3
PL
parmezán
2
lístky
šalvia
postup
1.
V panvici s ohňovzdornou rúčkou a priemerom cca 25 cm rozohrejeme olej. Pridáme na kolieska nakrájaný pór, na kocky nakrájanú tekvicu a dôkladne premiešame. Pražíme asi 10 minút, alebo kým zelenina nie je mäkká. Potom primiešame píniové oriešky.
2.
Kým sa zelenina opeká, vo veľkej mise rozbijeme vajíčka. Pridáme smotanu, nastrúhaný parmezán a nasekanú šalviu. DOchutíme soľou, korením a dôkladne premiešame. Vmiešame opraženú zeleninu a celú zmes vyklopíme do panvice. Zmiernime oheň a opekáme ešte približne 5 minút. Medzitým rozohrejeme gril v rúre.
3.
Panvicu vložíme pod gril a pražíme zvrchu 3 minúty do zlatohneda. Fritattu pokrájame na trojuholníky a podávame ešte horúcu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.