Snehové hniezda
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný bielok
1/2
ČL
soľ
250
g
kryštálový cukor
1/2
ČL
kypriaci prášok bez fosfátu - vínny kameň
1
ČL
vanilkový extrakt
trochu
maslo na vymastenie
250
ml
smotana na šľahanie
trochu
jahody
trochu
černice
postup
1.
Bielky vyšľaháme so soľou, aby vznikol tuhý sneh. Potom do neho postupne zamiešame kryštálový cukor, potom kypriaci prášok, vanilkový extrakt. Šľaháme dokým nie je sneh úplne pevný.
2.
Plech si vymastíme maslom a sáčkom robíme kolieska zo snehového cesta. Plech vložíme do teplej rúry, ktorú sme si predtým vyhriali na 220 °C. Zavrieme a hneď rúru vypneme. Plech necháme cez noc v rúre. Neotvárame.
3.
Na druhý deň upečené snehové hniezda nastriekame šľahačkou a ozdobíme jahodami a černicami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.