Pridať recept

Čučoriedkový cheesecake

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
sušienky
100 g
maslo

Krém

500 g
Mascarpone
150 g
cukor
20 g
želatína
200 ml
kyslá smotana
3 ks
vajce
1/2 ks
citrón
1 balíček
vanilkový cukor

Ovocie

500 g
čučoriedka
2 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Sušienky rozdrvíme v mikroténovom sáčku a zmiešame s roztopeným maslom. Túto zmes natlačíme do tortovej formy. Vo vopred vyhriatej rúre pečieme pri teplote 170°C približne 10 minút.
 
2.
Mascarpone zmiešame s cukrom, pridáme želatínu, vanilkový cukor, citrónovú kôru, kyslú smotanu (biely jogurt) a postupne pridávame vajcia. Zmes premiešame a nalejeme ju na sušienkový základ. Znova pečieme približne 50 minút a necháme koláč vychladnúť vo forme.
3.
Čučoriedky si zmiešame s cukrom na panvici a zmiešame ju s trochou želatíny, aby stuhla. Túto ovocnú zmes nalejeme na cheescake a necháme ju stuhnúť.
4.
TIP: Navrch môžeme použiť akékoľvek ovocie, najlepšie však lesné.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať