FOTORECEPT: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
špaldová múka
100
g
ražná múka
1/2
kocka
droždie
1
hrsť
slnečnicové semienko
2
KL
soľ
voda
postup
1.
Najprv si dáme napučať droždie (polovicu kocky rozmrvíme, pridáme 1 KL cukru a zalejeme všetko teplou vodou).
2.
Do misy dáme oba druhy múky, pridáme soľ, hrsť semienok a napučané droždie.
3.
Začneme hniecť cesto a pomaly pridávame teplú vodu. Cesto musí byť tuhé a hladké!
4.
Takto spracované cesto dáme vykysnúť na teplé miesto (ja cesto prikrývam utierkou a zabalím do deky).
5.
Cesto po vykysnutí prenesieme na pomúčenú dosku, vytvarujeme do valčeka a prenesieme na poriadne vymúčenú ošatku.
6.
prikryjeme utierkou a opäť dáme vykysnúť na teplé miesto (cesto po 2. vykysnutí by malo vyzerať tak, ako je na obrázku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.