Závitky z Oravy
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové stehno
50
g
prerastená slanina
50
g
pikantná klobása
100
g
cibuľa
300
g
kyslá kapusta
100
g
ovčí syr
trochu
hladká múka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Mäso vyklepeme, poukladáme naň kyslú kapustu, plátok slaniny, kúsok klobásky a zvinieme do rolády. Prepichneme špáradlami alebo previažeme niťou aby sa nerozdelili.
2.
Na panvici rozohrejeme olej, sprudka opečieme rolády, pridáme nasekanú cibuľu, opražíme a dusíme domäkka. Hotové rolády vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, prisypeme trochu múky, zalejeme vodou, prevaríme a dochutíme soľou a korením. Podávame napríklad so zemiakovou kašou preliate omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.