Makový koláč
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
750
g
hladká múka
350
g
tuk
170
g
práškový cukor
štipiek
soľ
20
g
droždie
200
ml
mlieko
trochu
hrozienka
Plnka
600
g
cukor
100
g
mak
200
ml
mlieko
postup
1.
Do misy nasypeme múku, práškový cukor, soľ, tuk a rozpustený kvások v mlieku. Všetky suroviny premiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti, ktoré samostatne vypracujeme a doložíme na chvíľu do chladničky.
2.
V mlieku rozpustíme cukor, prisypeme mak a všetko necháme prejsť varom, prisypeme hrozienka a necháme vychladnúť. Plnku tiež rozdelíme na štyri časti.
3.
Cestá postupne rozvaľkávame na pomúčenej doske a plníme plnkou. Spojíme ich, povrch potrieme žĺtkom a na 4-6 hodín uložíme do chladničky. Pečieme pri teplote 150°C asi 10 minút a potom ďalších 20 minút pri teplote 220°C. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.