Zbojníkov plnený mešec
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
100
g
údená klobása
2
ks
farebná paprika
100
g
tvrdý syr
trochu
olej
1
ks
cibuľa
štipiek
mletá červená paprika
1
PL
kečup
1
kocka
masox
100
ml
kyslá smotana
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne a vyklepeme. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, na kolieska nakrájanú klobásu a na kocky nakrájanú papriku.
2.
Celú zmes za stáleho miešania opražíme. Osolíme, podlejeme trochou vody, dusíme a primiešame polovicu nastrúhaného syra. Zmes rozdelíme na rezne, každý zviažeme kovovou ihlou alebo špáradlami, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji zo všetkých strán. Posypeme červenou paprikou, podlejeme kockou masoxu rozpustenou vo vode, zakryjeme a dusíme.
3.
Pred koncom dusenia pridáme kečup. Mäso vyberieme, do šťavy miešame smotanu, chvíľu prehrejeme a posypeme zvyšným syrom. Mešce podávame s omáčkou a pečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.