Mätová zmrzlina s čokoládou
5
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
mäta
1
hrnček
mlieko
2
hrnčeky
smotana na šľahanie
2/3
hrnčekov
kryštálový cukor
štipiek
soľ
6
ks
žĺtok
100
g
horká čokoláda
postup
1.
V tomto recepte sa hrnček ráta ako 200ml.
2.
Do hrnca natrháme lístky mäty. Pridáme šálku mlieka a smotany. Mlieko so smotanou zahrievame a mätu v ňom sparíme. Pri zohrievaní nesmie tekutina zovrieť. Hrniec odstavíme z ohňa, zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. Kým sa mäta vyluhuje, dáme zvyšnú smotanu vychladiť do ľadu.
3.
Mätovú zmes precedíme cez sitko. Gumovou stierkou vytlačíme z mäty v sitku všetku tekutinu. Smotanovo-mätovú zmes vrátime naspäť do hrnca, pridáme cukor, soľ a znovu zahrejeme. Občas premiešame, aby sa cukor rozpustil. Opäť sa nesmie tekutina variť. Odstavíme.
4.
Vaječné žĺtky vymiešame, za stáleho miešania k nim prilievame smotanovo-mätovú zmes. Hrniec dáme opäť na sporák a znova len zahrejeme. Cez sito ju precedíme do studenej smotany a premiešame. Zmrzlinovú zmes dáme do chladničky aby vychladla.
5.
Smotanovú zmes nalejeme do širokej plytkej nádoby z jánskeho skla a uložíme do mrazničky. Zmrzlinu každú hodinu premiešame elektrickým šľahačom, aby sa v nej netvorili ľadové kryštáliky. Počas mrazenia nasekáme čokoládu a pridáme ich asi v polovici mraziaceho procesu.
6.
Keď je zmrzlina hotová preložíme ju do uzatvárateľnej nádoby vhodnej do mrazničky. Pred servírovaním ju necháme trochu rozmraziť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.