Rímska focaccia
16
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
hrubá múka
450
g
cibuľa
3
dl
vlažná voda
1
KL
cukor
2
KL
soľ
3
PL
rozmarín
2
PL
olivový olej
4
strúčiky
cesnaku
postup
1.
Do malej misky dáme droždie a cukor a zmiešame s 1 dl vody. Necháme kvasiť na teplom mieste 15 minút.
2.
Múku zmiešame so soľou vo väčšej mise. Pridáme zmes droždia, polovicu rozmarínu a zvyšnú vodu a vypracujeme hladké cesto. Následne ho vyvaľkáme asi 4 minúty.
3.
Fóliu potrieme olejom a prikryjeme cesto. Necháme ho kysnúť pol hodinu, až kým cesto nezdvojnásobí objem.
4.
Vo väčšej panvici zohrejeme olej. Pridáme cibuľu a cesnak a smažíme 5 minút, až kým nezmäkne. Prikryjeme panvicu a ďalej smažíme, až kým nezačne cibuľa mierne karamelizovať.
5.
Z misky vytiahneme cesto a vaľkáme ešte 1 až 2 minúty. Cesto vyvaľkáme do štvorca. Nemalo by byť hrubšie ako 6 mm, pretože počas pečenia sa ešte zdvihne. Na veľký plech položíme cesto a vytvarujeme ho tak, aby bolo aj na stranách rovnako hrubé.
6.
Na cesto rozložíme cibuľu a posypeme zvyškom rozmarínu. Budeme piecť vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 25 až 30 minút, alebo až kým cesto nezozlatie. Pokrájame na 16 štvorcov a servírujeme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.