Jahňacie stehno so zeleninou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
jahňacie stehno
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
6
strúčikov
cesnaku
1
PL
soľ
1
PL
nastrúhaná citrónová kôra
4
PL
maslo
1/4
liter
biele víno
1
konzerva
paradajka
4
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
šálka
sladká smotana
postup
1.
Stehno dobre osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom rozotretým so soľou. Posypeme ho citrónovou kôrou.
2.
Mäso opečieme zo všetkých strán na masle. Podlejeme ho vínom, pridáme k nemu paradajky. Dusíme 45 minút.
3.
Potom k mäsu pridáme pokrájanú mrkvu a cibuľu. Dusíme ďalších 45 minút. Šťavu nakoniec zahustíme. smotanou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.