Thajské hovädzie karí
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
hovädzia sviečkovica
1
strúčik
cesnaku
3
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
200
g
šampiňóny
1
PL
kari pasta
150
g
kokosové zahusťovacie mlieko
450
ml
voda
1
PL
thajská rybacia omáčka
1
PL
trstinový cukor
100
g
špenátové listy
300
g
bazalka
postup
Na rozohriatom woku pražíme po dávkach mäso (450g hovädzieho zadného alebo sviečkovice nakrájaného na tenké plátky pozdĺž vlákna) potreté cesnakom a olejom asi minútu kým nezačne meniť farbu. Povyberáme ho dierkovanou lyžicou. Na wok nalejeme zvyšný olej, na ktorom pražíme cibuľu nakrájanú na tenké kolieska a papriku približne dve minúty. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania pražíme ešte dve minúty, kým všetka zelenina nezmäkne. Primiešavame postupne kari červenú pastu, kokosové mlieko (kokosové zahustené mlieko zriedeného so 450ml vriacej vody), rybaciu omáčku a cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu. Potom stíšime plameň, pridáme mäso, bazalku, špenát a ešte tri minúty spolu varíme na miernom plameni. Vhodnou prílohou je ryža.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.