Pridať recept

Zapekaný zeler so šunkou

ingrediencie

500 g
zeler
200 g
šunka
3 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
korenie
2 PL
strúhanka
80 g
maslo
1/2 ks
citrón
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Olúpané zelery uvaríme v slanej vode do polomäkka. Studené rozkrájame na tenšie plátky. Šunku pokrájame na kocky, spojíme so surovými vajcami, pridáme trochu korenia a strúhanky aby vzniklo husté cestíčko.
 
2.
Touto zmesou potierame plátky zeleru, narovnáme ju do ohňovzdornej misy vymazanej maslom. Na povrch každého plátku dáme malý kúsok masla a zapečieme v trúbe. Potom plátky ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo koliečkami uhoriek a podávame s pečivom ako výbornú večeru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...