Jednoduchý osviežujúci koláč
30
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
dl
olej
1
dl
voda
200
g
kryštálový cukor
200
g
špaldová múka
4
ks
vajce
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
zavárané ovocie
2
ks
Zlatý klas
1
ks
šľahačka
1
ks
vanilínový cukor
jahodový džem
postup
1.
Do misky si rozbijeme vajíčka a pomixujeme ich s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 stupňoch.
2.
Upečený plát potrieme džemom (ja som dala jahodový) a poukladáme naň ovocie. (Zvolila som broskyne a brusnice, ale pokojne zvoľte podľa chuti).
3.
Šťavu zo zaváraného ovocia si pripravíme na želatínu. Vylejeme ju do hrnca a dolejeme vodou podľa počtu zlatých klasov (ja som použila dva zlaté klasy na liter kompótovej šťavy zmiešanej s vodou).
4.
Uvarenú hmotu vylejeme na ovocie a necháme vychladnúť.
5.
Po vychladnutí a stuhnutí želatíny si pripravíme šľahačku s vanilínovým cukrom, ktorú rozotrieme na vrch koláča.
6.
A môžeme podávať. Dobrú chuť :)
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.