Rizoto so špenátom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
ryža
250
g
čerstvý špenát
5
PL
biele víno
4
PL
panenský olivový olej
1,2
litre
zeleninový vývar
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
mletý muškátový oriešok
postup
1.
Do hrnca dáme zovrieť vývar, ale môžeme použiť aj 4 kocky zeleninového bujónu. Prilejeme víno, potom zmiernime oheň a varíme. Umyjeme špenátové listy, nahrubo ich pokrájame a dáme bokom.
2.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici prípadne woku. Olúpeme cesnak a cibuľu a nakrájame nadrobno a budeme pražiť 2 - 3 minútky až kým nie je cibuľa mäkká, ale nemá byť hnedá. Následne pridáme ryžu a budeme ju miešať tak dlho v oleji s cibuľou, až kým sa všetky zrniečka ryže neopražia dosklovita a neobalia sa tukom.
3.
Plnú naberačku vývaru vmiešame do ryže a potom oheň zmiernime na minimum. Budeme variť tak dlho, až kým ryža nevsiakne všetku tekutinu. Podchvíľou prilievame naberačkou vývar a štvrť hodinu varíme na slabom ohni, až kým ryža nie je takmer mäkká. V tomto čase pridáme špenát s troškou vývaru a varíme pri stálom miešaní, až kým ryža nezmäkne celkom.
4.
Osolíme, okoreníme a povrch posypeme troškou strúhaného muškátu. Servírujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.