FOTORECEPT: Cuketa plnená lečovo-cícerovou zmesou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cuketa
1
konzerva
lečo
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
150
g
cícer
chilli
soľ
postup
1.
Cícer uvaríme v osolenej vody do mäkka.
2.
Cibuľu si očistíme a nakrájame.
3.
Cuketu umyjeme, rozrežeme na polovice a vydlabeme dužinu (nevyhadzujeme ju - využijeme ju do plnky).
4.
Cibuľu si opražíme do zlatista na olivovom oleji a pridáme cícer. Krátko popražíme a pridáme dužinu cukety, ktorú sme si jemne nakrájali. Popražíme cca 5 minút.
5.
Všetko podlejeme cca 2 dl vody a dusíme, kým sa zo surovín spraví masa.
6.
Po približne 10 minútach pridáme nakrájaný cesnak na plátky a lečo.
7.
Premiešame a dusíme ešte približne 5-10 minút. Osolíme podľa chuti.
8.
Na záver pridáme chilli podľa chuti.
9.
Zmesou naplníme cuketové lodičky a dáme zapiecť do rúry, ktorú sme si predhriali na 200 stupňov. Zapekáme 20-30 minút.
10.
Jedlo je hotové, keď je plnka pekne upečená a cuketa mäkká.
11.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.