Zapekaný plnený kapor
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
očistený kapor
80
g
bravčová masť
100
g
maslo
1
ks
vajce
2
ks
žemľa
1,5
dl
mlieko
150
g
šampiňóny
30
g
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Kapra osolíme. Potom si pokrájame šampiňóny, pridáme k nim maslo, soľ, korenie, podlejeme vodou a dusíme. Po vychladnutí k šampiňónom pridáme žemle namočené v mlieku, trochu petržlenovej vňate, rozšľahané vajce a dobre premiešame.
2.
Osoleného kapra naplníme plnkou, otvor zašijeme a kapra dáme na pekáč, potretý maslom s masťou a dáme do rúry piecť. Upečeného kapra nakrájame na úhľadné kúsky, ozdobíme paradajkovou omáčkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.