Dubáková omáčka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
dubáky
80
g
maslo
60
g
hladká múka
250
ml
smotana
100
ml
vývar
1
ks
cibuľa
2
ks
celé čierne korenie
2
ks
celé nové korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Cibuľu nadrobno nakrájame a udusíme na kúsku masla do zlatožlta, pridáme dubáky pokrájané na väčšie kúsky, celé čierne korenie, celé nové korenie a dusíme približne 20 minút. Zo zvyšku masla a múky urobíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vývarom a pridáme ju k uduseným dubákom. Nakoniec pridáme smotanu, necháme zovrieť a odstavíme.
2.
Na omáčku môžeme použiť ľubovoľné huby nielen dubáky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.