Pomarančová nepečená torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
roztopené maslo
500
g
tvaroh
100
g
práškový cukor
200
g
sušienky
150
g
marhuľový džem
25
g
pistácie
250
ml
plnotučný jogurt
200
ml
smotana na šľahanie
4
ks
pomaranč
1
ks
citrón
8
plátkov
číra želatína
2
balíčky
vanilkový cukor
postup
1.
Papierom na pečenie vyložíme formu s priemerom asi 24 cm. Do mikroténového vrecka dáme ovsené sušienky, ktoré roztlačíme valčekom na cesto. Sušienky potom zmiešame s mäkkým maslom a túto hmotu roztlačíme do tortovej formy, dobre popritláčame. Dáme na chladné miesto.
2.
Pistácie nasekáme a opečieme ich zľahka na suchej panvici, dáme ich do misky a necháme vychladnúť. Nastrúhame kôru z dobre umytého citróna a vytlačíme z neho šťavu. Do studenej vody namočíme želatínu, aby sa napučala.
3.
V ďalšej miske dobre vymiešame tvaroh, jogurt, vanilkový a práškový cukor, pistácie a citrónovú kôru. Všetky suroviny dobre vymiešame.
4.
Zohrejeme citrónovú šťavu, ale dávame pozor, pretože nesmie vrieť. Dobre vytlačíme plátky želatíny, aby sme odstránili prebytočnú vodu a rozpustíme ju v teplej citrónovej šťave. Keď je želatína rozpustená pomaly a opatrne ju vmiešavame do tvarohovej zmesi. Zmes budeme chladiť, až kým masa nezačne želírovať.
5.
Dotuha vymiešame smotanu a zapracujeme ju do tvarohovej zmesi. Takto pripravenú plnku rozotrieme na sušienkový korpus. A odložíme ho minimálne na 4 hodiny do chladu.
6.
Zohrejeme marhuľový džem, premiešame ho dohladka a prepasírujeme cez sitko. Olúpeme pomaranče a odstránime aj bielu šupku. Na tenké kolieska pokrájame pomaranče a tie rozložíme na povrch torty. Vyberieme ju z formy a potrieme ju marhuľovým džemom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.