Bravčové rebierka s pikantnou omáčkou
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bravčové rebierko
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
40
g
masť alebo olej
20
g
hladká múka
20
g
maslo na potretie
Pikantná omáčka
trochu
citrónová kôra
trochu
pomarančová kôra
1
pohár
červené víno
1
ČL
zavárané brusnice
1
ČL
marhuľový lekvár
2
kocky
cukor
1
ČL
horčica
trochu
citrónová šťava
trochu
pomarančová šťava
worčestrová omáčka
postup
1.
Rebierka na okrajoch trochu narežeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na rozpálenej masti ich opečieme z oboch strán asi 10 minút. Keď sú upečené, tak ich potrieme maslom.
2.
Pikantná omáčka: Citrónovú a pomarančovú kôru pokrájame nadrobno a zalejeme červeným vínom. K tomu pridáme brusnice, lekvár, cukor upražený na karamel (povarený s 1 lyžičkou vody), horčicu, worčestrovú omáčku. Omáčka sa nevarí, len zohrieva. Omáčku potom precedíme a polejeme ňou rebierka.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.