Prírodné hovädzie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
60
g
údená slanina
80
g
masť
30
g
hladká múka
60
g
cibuľa
postup
1.
Hovädzie mäso zo stehna umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, posolíme a okoreníme. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti do zlata, pridáme mäso a dusíme. O niekoľko minút ho podlejeme vriacou vodou alebo vývarom z kostí.
2.
Mäso zvoľna dusíme prikryté, častejšie ho podlievame a obrátime, aby sa dobre udusilo. Ak je šťavy málo, dolejeme vývar z kostí alebo vody. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy,ktorú necháme odpariť na tuk, posypeme hladkou múkou, upražíme na ružovo a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou.
3.
Dobre pomiešame a necháme zovrieť, pretlačíme cez sitko a necháme povrieť ešte 5 minút. Mäso pokrájame cez vlákna, položíme na misu a polejeme šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.