Teľacia roláda plnená zeleninou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
teľacie stehno
60
g
suchá saláma
40
g
mrkva
40
g
zeler
1
ks
cibuľa
3
PL
paradajkový pretlak
50
g
olej
50
ml
biele víno
1
KL
hladká múka
štipiek
soľ
postup
1.
Teľacie mäso umyjeme, osušíme, naklepeme na plát a osolíme. Obložíme kolieskami salámy, vopred uvarenou zeleninou nakrájanou na rezance, posypeme posekanou vňaťou a zvinieme. Roládu upevníme špáradlami alebo previažeme niťou. Opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán.
2.
Vo výpeku opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak, vložíme roládu, podlejeme vínom a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Nakoniec šťavu poprášime múkou a chvíľu povaríme. Podávame s hráškovou ryžou a čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.