Vajíčkové rezy
20
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
polohrubá múka
1
kocka
kvasnice
trochu
soľ
100
g
práškový cukor
1/4
liter
mlieko
100
g
maslo
Plnka
7
ks
vajce
125
g
maslo
100
g
práškový cukor
2
PL
vanilkový cukor
300
g
tvarohový krém
50
g
maizena
100
g
mandľové lupienky
trochu
citrónová kôra
postup
1.
Múku preosejeme do misky. V strede vyhĺbime jamku, v ktorej zmiešame rozdrobené droždie s 1 KL cukru, trochou mlieka a múky. Kvások necháme prikrytý 15 minút vykysnúť. Maslo zmiešame so soľou, zvyškom cukru, s mliekom a múkou a vymiesime s kváskom. Kysnuté cesto necháme opäť prikryté 30 minút vykysnúť.
2.
Plech vymastíme maslom, rozvaľkáme naň cesto a celý plech prekryjeme zhora dvojitou vrstvou alobalu. Rúru predhrejeme na 200 °C. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridáme žĺtky, tvaroh a maizenu.
3.
Hrozienka umyjeme v horúcej vode a necháme odkvapkať. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. 50 g mandľových lupienkov, citrónovú kôru a sneh vmiešame do tvarohovej zmesi. Koláč potrieme tvarohovou zmesou, povrch zarovnáme a posypeme zvyškom mandľových lupienkov. Koláč pečieme 45 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.