Mramorový pomarančový koláč
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
pšeničná celozrnná múka
2
KL
prášok do pečiva
1/2
KL
mletá vanilka
150
g
maslo
250
g
med
4
ks
vajce
100
g
lieskové oriešky
100
g
lúpané mandle
2
ks
pomaranč
2
KL
kakao
2
PL
Cointreau
postup
1.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a s vanilkou. Maslo vymiešame do penista so 100 g medu. Do maslovej hmoty postupne pridávame vajcia a múku. Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vložíme do formy a povrch zarovnáme.
2.
Lieskové oriešky a mandle na jemno pomelieme, pomaranče umyjeme v horúcej vode, osušíme, kôru nastrúhame a pomiešame s pomletými orieškami, zvyškom medu, 1 vajcom a kakaom.
3.
Orieškovú hmotu natrieme na cesto a vidličkou špirálovito premiešame. Koláč pečieme v strednej časti rúry do zlatohneda asi 1 hodinu.
4.
1 pomaranč odšťavíme a šťavu zmiešame s pomarančovým likérom. Šťavu rovnomerne rozlejeme po povrchu a koláč necháme vo forme vychladnúť. V plechovej, uzavretej nádobe vydrží pomarančový koláč čerstvý asi 1 týždeň.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.