Pridať recept

Mramorový pomarančový koláč

12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeničná celozrnná múka
2 KL
prášok do pečiva
1/2 KL
mletá vanilka
150 g
maslo
250 g
med
4 ks
vajce
100 g
lieskové oriešky
100 g
lúpané mandle
2 ks
pomaranč
2 KL
kakao
2 PL
Cointreau

postup

1.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a s vanilkou. Maslo vymiešame do penista so 100 g medu. Do maslovej hmoty postupne pridávame vajcia a múku. Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vložíme do formy a povrch zarovnáme.
 
2.
Lieskové oriešky a mandle na jemno pomelieme, pomaranče umyjeme v horúcej vode, osušíme, kôru nastrúhame a pomiešame s pomletými orieškami, zvyškom medu, 1 vajcom a kakaom.
3.
Orieškovú hmotu natrieme na cesto a vidličkou špirálovito premiešame. Koláč pečieme v strednej časti rúry do zlatohneda asi 1 hodinu.
4.
1 pomaranč odšťavíme a šťavu zmiešame s pomarančovým likérom. Šťavu rovnomerne rozlejeme po povrchu a koláč necháme vo forme vychladnúť. V plechovej, uzavretej nádobe vydrží pomarančový koláč čerstvý asi 1 týždeň.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať