Pridať recept

Žemľovka s tvarohom

ingrediencie

1 ks
vianočka
4 ks
vajce
500 ml
mlieko
500 g
tvaroh
150 g
práškový cukor
2 kg
solamyl
1 PL
hrozienka v rume
100 g
maslo
trochu
práškový cukor

postup

Vianočku nakrájame na tenké plátky, zalejeme mliekom rozšľahaným s 2 vajcami a necháme postáť. Tvaroh zmiešame s cukrom, zvyšnými vajcami, pridáme solamyl, hrozienka a premiešame. Do vymastenej zapekacej misy rozložíme polovicu vianočky, potrieme ich tvarohovou zmesou a znova dáme vrstvu vianočky. Vrch obložíme plátkami masla a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Domáce sladké potešenia k horúcemu čaju či kakau, ktoré spríjemnia vstávanie aj zastúpia večeru.