Plnená teľacia hruď
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
teľacia hruď
500
g
klobása
100
g
pečivo
30
g
bravčová masť
1
ks
vajce
4
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
soľ
jemná bylinková zmes
postup
1.
Teľacia hruď: odstránime kosti, spravíme otvor na mieste kde je blana (chceme vytvoriť vak), osolíme zvonka i znútra.
2.
Plnka: Klobásy si rozdrobíme a vytvoríme akúsi plnku, pridáme vajce, pečivo namočené v mlieku a vytlačené, 2 cibule pokrájané na drobné kúsky, bylinkovú zmes a soľ. Všetko poriadne premiešame.
3.
Hruď vyplníme práve touto plnkou, otvor zošijeme a dáme na pekáč, ktorý sme si vopred vymastili bravčovou masťou. Pridáme pokrájanú mrkvu a 2 cibule na plátky a hneď dáme piecť. Mäso polievame jeho vlastnou šťavou.Napokon hotovú hruď pokrájame na kúsky, polejeme šťavou a ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.