Jahodový cheesecake bez laktózy
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
prírodné tofu
500
ml
sójová smotana
300
g
sušené sójové mlieko
4
PL
ovocný cukor
200
g
kamutové sušienky
60
g
margarín
4
PL
agar
jahodová šťava
postup
1.
Sušienky rozdrvíme, zmiešame s tukom a uložíme na dno tortovej formy. Tofu syr najemno nastrúhame, zmiešame s cukrom, sójovou smotanou, sušeným sójovým mliekom a rozmixujeme ručným mixérom dohladka. Krém nanesieme na sušienkový korpus a vložíme do vyhriatej rúry na 160°C. Pečieme 20-30 minút.
2.
Po upečení tortu necháme vychladnúť, potom navrch poukladáme nakrájané čerstvé jahody. Agar zafarbíme trochou jahodovej šťavy a rozpustený nalejeme na tortu. Necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.