Plnené kurča na ražni
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
mladé kurčatá
soľ
alobal
Plnka
2
ks
žemľa
60
g
maslo
2
ks
vajce
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Kurčatá umyjeme a vypitveme. Každé nasolíme, naplníme žemľovou plnkou zo spodku a zošijeme.
2.
Napichneme na ražeň, ktorý zabalíme do dvoch vrstviev alobalu a previažeme aby šťava pri pečení nevytiekla.
3.
Pečieme nad žeravým uhlím približne 1 1/2 hodiny.
4.
Upečené opatrne stiahneme z ražňa spolu s alobalom a pokrájame.
5.
Plnka: Žemle pokrájame na malé kocky, pridáme rozpustené maslo, žĺtky, sneh z bielkov, soľ, korenie, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.