Hrášková polievka s drobcami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hrachové struky
1
ks
kaleráb
2
ks
cibuľa
1
zväzok
mladá mrkvička
50
g
masť
30
g
hladká múka
1
ks
vajce
100
g
hrubá múka
soľ
petržlenová vňať
postup
1.
Hrášok olúpeme a umyjeme. Šupky umyjeme a dáme variť do vody. Ocedíme a do vývaru dáme variť hrášok, pokrájanú mrkvu, kaleráb, cibuľu a osolíme.
2.
Z masti a múky pripravíme zápražku. Zalejeme ju vodu, vylejeme do polievky a povaríme.
3.
Z múky a vajca pripravíme cesto, potrháme ho na drobce a zavaríme do polievky. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.