Pridať recept

Biskupský chlebík

ingrediencie

6 ks
vajce
120 g
práškový cukor
1/2 ks
citrón
30 g
hrozienka
120 g
kandizované ovocie
120 g
hrubá múka
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
práškový cukor
vanilínový cukor

postup

1.
Žĺtky, cukor a šťavu z polovice citróna dobre vymiešame, pridáme umyté hrozienka a posekané kandizované ovocie. Všetko premiešame a pridáme múku s tuhým snehom ušľahaným z bielkov.
 
2.
Cesto vylejeme do formy vymastenej tukom a vysypanej múkou a pečieme vo vyhriatej rúre. Chlebík necháme vychladnúť a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať