Bravčové karé s vínovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
vykostené bravčové karé
soľ
mleté čierne korenie
50
g
maslo
2
ks
cibuľa
100
ml
červené víno
1
kocka
bujón
300
g
olúpané paradajky
1
ČL
tymian
1
PL
solamyl
postup
1.
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom masle zo všetkých strán. Pridáme k nemu na kocky nakrájanú cibuľu a dusíme. Podlejeme bújonom.
2.
Nadrobno pokrájané paradajky spolu s tymiánom pridáme k mäsu a dusíme 45 minút. Potom mäso vyberieme a omáčku prepasírujeme. Zahustíme solamylom, pridáme víno, osolíme a okoreníme. Pri podávaní mäso nakrájame na plátky a polejeme omáčkou. Podávame som zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.