Rybacie guľky v paradajkovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mleté filé z kapra
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
muškátový kvet
staršie pečivo
1
ks
cibuľa
1
KL
nasekaná petržlenová vňať
1/2
ks
pór
2
KL
hladká múka
2
ks
vajce
Omáčka
400
g
paradajka
5
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
PL
hladká múka
2
strúčiky
cesnaku
1
štipka
oregano
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Na kolieska nakrájaný pór, mleté filé, soľ, koreniny, namočené pečivo, nadrobno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, hladkú múku, vajcia spolu zmiešame a vypracujeme cesto.
2.
Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a nadrobno nakrájané paradajky. Dobre povaríme a potom prepasírujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano a pretlačený cesnak.
3.
Z rybacej hmoty urobíme guľky a dáme variť do omáčky asi na 15 minút. Podávame ozdobené lístkami bazalky alebo petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.