Husacie stehná na hubách
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
husacie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
2
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
250
ml
slepačí vývar
10
ks
celé čierne korenie
1
zväzok
petržlenová vňať
4
strúčiky
cesnaku
500
g
šampiňóny
20
g
maslo
postup
Husacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. V pekáči na rozohriatom oleji opečieme asi po 5 minút z každej strany a vyberieme. Cibuľu a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a niekoľko minút pražíme vo výpeku. Vložíme späť stehná, podlejeme horúcim vývarom, pridáme rozdrvené korenie, pretlačený cesnak, posekanú vňať, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme, kožu narežeme a necháme sčervenieť. Na rozohriatom masle opražíme šampiňóny, osolíme, krátko podusíme. Huby pridáme k mäsu a podávame napríklad s opečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.