Pridať recept

Husacie stehná na hubách

ingrediencie

4 ks
husacie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
2 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
250 ml
slepačí vývar
10 ks
celé čierne korenie
1 zväzok
petržlenová vňať
4 strúčiky
cesnaku
500 g
šampiňóny
20 g
maslo

postup

Husacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. V pekáči na rozohriatom oleji opečieme asi po 5 minút z každej strany a vyberieme. Cibuľu a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a niekoľko minút pražíme vo výpeku. Vložíme späť stehná, podlejeme horúcim vývarom, pridáme rozdrvené korenie, pretlačený cesnak, posekanú vňať, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme, kožu narežeme a necháme sčervenieť. Na rozohriatom masle opražíme šampiňóny, osolíme, krátko podusíme. Huby pridáme k mäsu a podávame napríklad s opečenými zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať