Pridať recept

Koláčiky z krehkého cesta so šunkovou a hubovou plnkou

Koláčiky z krehkého cesta so šunkovou a hubovou plnkou
Zdroj: vegetarianka3

ingrediencie

Cesto

250 g
polohrubá múka
250 g
nízkotučný jemný tvaroh
250 g
rastlinný tuk
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
tvrdý syr
sezamové semienka

Šunková plnka

150 g
šunka
100 g
syr Niva
3 PL
kyslá smotana

Hubová plnka

300 g
sterilizované huby
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať

postup

1.
Na dosku si dáme múku, pridáme studený pokrájaný tuk, tvaroh, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré rozvaľkáme, preložíme po dĺžke, potom po šírke, rozvaľkáme a rovnako preložíme. Cesto vložíme do mikroténového vrecka a dáme na hodinu do chladu.
 
2.
Cibuľu a huby pokrájame nadrobno. Na oleji speníme cibuľu, pridáme huby, podusíme, až kým sa nevyparí voda. Pridáme vajce, osolíme, okoreníme a miešame, kým sa nezrazí. Potom pridáme posekanú petržlenovú vňať, premiešame a necháme vychladnúť.
3.
Šunkovú plnku pripravíme tak, že šunku najemno nakrájame, syr postrúhame a pridáme podľa potreby smotanu. Premiešame, cesto musí byť husté.
4.
Rozvaľkáme si cesto na hrúbku asi 4 mm, vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm, do stredu dáme plnku, preložíme a okraje cesta spojíme.
5.
Koláče poukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným syrom alebo sezamovými semienkami a pečieme 15 minút pri teplote 200 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Spravte si domáce krehké cesto na najlepšie zdravé koláče
Ovocné, tvarohové, koláče s plnkou v krehkom ceste, tortičky, sladké quiche, "páje"... Ako často sa vám...
Koláče z krehkého cesta hotové za pár minút
Máme pre vás vynikajúci tip, ktorý vám ušetrí čas v kuchyni. Predpripravené krehké cesto je ideálny základ...
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...