Orechové tyčinky
20
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
mleté orechy
250
g
práškový cukor
2
ks
vaječný bielok
trochu
šťava z citróna
Poleva
150
g
práškový cukor
1
ks
bielok
1
PL
citrónová šťava
1
PL
rum
postup
1.
Orechy zomelieme a práškový cukor preosejeme a tieto dve suroviny dobre zmiešame. Pridáme do jamky bielky a kôru z 1/2 citróna. Vypracujeme cesto, ak by sa lepilo tak dosku posýpame práškovým cukrom, nikdy nie múkou, lebo cesto je len z orechov a cukru. Dáme ho na 1/2 hodinu odpočinúť do chladu. Kým cesto oddychuje vymiešame si cukrovú polevu, ktorá musí byť úplne hladká.
2.
Cesto si rozdelíme na tri časti, z každej vytvarujeme obdĺžnikové bochníky. Bochník rozvaľkáme na pocukrovanej doske na hrúbku 0.5 cm a šírku cca 10-12 cm (ako dlhé chceme štangličky). Ak je trošku krivé nevadí zarovnáme si ho radielkom, aby tyčinky boli úhľadné. Na cesto nanesieme 1/3 cukrovej polevy tak, aby siahala pekne až po okraje. Potom radielkom na pirohy krájame štangličky o šírke cca 2 cm. Radielko si po pár krájaniach umývame, aby sa nám lepšie krájalo. Pri vaľkaní aj valček pováľať v práškovom cukre, aby sa cesto naň nelepilo. Širším nožíkom podvážime štangličky a opatrne preložíme na plech (vzdialenosť od seba cca 2 cm).
3.
Pečieme skôr sušíme pri 140 stupňoch (podľa typu rúry) zhruba 8-10 minút, treba dávať pozor, lebo ľahko zhoria, majú zostať pekné biele. Potom ich necháme úplne vychladnúť, lebo by sa nám deformovali. Pečieme ich na papieri.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.