Pridať recept

Lacná čokoládová torta

ingrediencie

250 g
práškový cukor
1 ks
vajce
2,5 dl
mlieko
20 g
kakao
40 g
postrúhaná čokoláda
250 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
marhuľový alebo malinový džem

postup

1.
Cukor s vajcom miešame asi 15 minút. K tomu pridáme mlieko, kakao, postrúhanú čokoládu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame a cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pomaly asi 60 minút.
 
2.
Po vychladnutí tortu prekrojíme, potrieme džemom, spojíme a povrch torty tiež potrieme džemom. Nakoniec polejeme tortu čokoládovou polevou.
3.
Čokoládová poleva: Zmäknutú čokoládu vymiešame s kúskom masla dohladka. Ak je poleva moc hustá, rozriedime ju vriacou vodou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
12.3.2014 15:13 | |
+5 -7
Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať pri akej cca teplote sa pečie. Ďakujem :3
dobruchut.sk
23.4.2014 09:07 | |
+11 -3
cca 160 stupnov
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.