Špenátové halušky
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrazený špenát
300
g
múka polohrubá
1
ks
vajce
mlieko
soľ
Omáčka
100
g
cibuľa
100
g
syr Niva
200
g
sladká smotana
100
g
kyslá smotana
3
strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
postup
1.
Rozmrazený špenát udusíme na oleji. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Premiešame a necháme vychladnúť. Z múky, vajca, zo špenátu soli a z mlieka vypracujeme polotuhé cesto. Z pripraveného cesta pomocou haluškárne dávame do vriacej vody halušky. Po uvarení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto.
2.
Omáčka: Očistenú a pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s cesnakom. Pridáme sladkú a kyslú smotanu a nastrúhanú nivu. Spolu premiešame a varíme. Hotovú omáčku ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Uvarené halušky podávame s pripravenou omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.