Marcipánový mriežkový koláč
24
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
225
g
med
2
PL
voda
3
ks
vajce
375
g
pšeničná celozrnná múka
1
KL
prášok do pečiva
250
g
maslo
2
ks
jablko
1
balíček
škoricový cukor
5
kvapiek
mandľový olej
250
g
lúpané mandle
postup
1.
Na prípravu marcipánu zomelieme na jemno mandle. 125 g medu zmiešame v horúcom vodnom kúpeli s mandľami a vodou.
2.
Rozbijeme 2 vajcia a oddelíme bielky od žĺtkov. Múku vymiesime s práškom do pečiva, 200 g masla, so zvyšným medom a so žĺtkami. Cesto odložíme do chladničky.
3.
Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, vykrojíme jaderníky. Očistené jablká pokrájame na mesiačiky. Zvyšné maslo roztopíme na veľkej panvici, pridáme škoricový cukor a jablká v ňom 10 minút za stáleho obracania podusíme.
4.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme, položíme na plech a 10 minút pečieme v hornej časti rúry.
5.
Mandľový olej a vajce primiešame do marcipánovej hmoty, pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto obložíme jablkami. Marcipánovú hmotu nanesieme vrecúškom na ozdobovanie na jablká do tvaru mriežky. Koláč pečieme ešte 20 minút.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.