Morčacie rezne s jablkovou plnkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
morčacie prsia
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
50
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
5
ks
jablko
2
PL
maslo
2
PL
olej
50
g
syr
3
PL
biele víno
1
PL
cukor
2
PL
hladká múka
postup
1.
Cibuľu a slanina pokrájame na kocky. Potom si ošúpeme jablká, rozštvrtíme ich, jadrovníky vyberieme. Jedno jablko pokrájame na kocky a s polovicou slaniny a cibule opražíme, chvíľu podusíme a zmiešame s postrúhaným syrom.
2.
Z morčacie mäsa si vykrojíme 4 rezne, naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Na každý plátok dáme plnku, preložíme ho a spojíme. Ak ostali jablká, tak ich pokrajáme na kocky a spolu so slaninou a cibuľou ich opražíme, zmes osolíme, okoreníme, pridáme trochu cukru, víno a rozvaríme.
3.
Rezne obalíme v hladkej múke, rozmiešanej s trochou strúhanky. Na panvicu si dáme rozohriať olej a každý rezeň najskôr opražíme prudko a potom ešte opekáme asi 10 minút. Rezne podávame buď s ryžou alebo jablčnou zmesou, podľa chuti.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.