Chutné veľkonočné jahňacie medailónky
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahňacie mäso
100
g
olej
30
g
cesnaku
200
g
šampiňóny
80
ml
biele víno
150
g
zelená paprika
100
g
cibuľa
50
g
maslo
bazalka
tymian
hladká múka
soľ
postup
Mäso pokrájame na medailónky, jemne naklepeme, osolíme, potrieme rozotreným cesnakom, poukladáme na seba do misky a prelejeme olejom. Dáme odležať do chladu min.na 2 hod, najlepšie na 24 hod.Potom mäso obalíme v hladkej múke, prudko orestujeme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku orestujeme hrubšie rezance papriky, kolieska cibule, plátky cesnaku a plátky šampiňónov. Vrátime mäso, podlejeme bielym vínom, ochutíme bylinkami bazalka a tymián a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať horúcou vodou, príp. vývarom z kocky bujónu. Na záver dochutíme provensálskymi bylinkami a zjemníme maslom. Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo zemiakové krokety.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.