Zajac v smotanovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
zadná časť zajaca
30
g
údená slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
ďumbier
trochu
nové korenie
trochu
muškátový kvet
50
g
maslo
50
g
mrkva
50
g
zeler
50
g
petržlen
3
dl
zeleninový vývar
1
PL
horčica
podľa chuti
šťava z citróna
podľa chuti
pomarančová šťava
1
PL
brusnicový kompót
1
dl
biele víno
2
dl
sladká smotana
2
PL
hladká múka
postup
1.
Mäso zo zajaca si umyjeme, odblaníme a prešpikujeme pásikmi slaniny. Zmiešame si v miske soľ a všetky koreniny, ktoré vtrieme do mäsa a odložíme na chladné miesto tak na 120 minút.
2.
Na panvici si roztopíme maslo a opražíme koreňovú zeleninu, ktorú sme pokrájali na plátky. K tomu pridáme mäso, opečené z oboch strán, podlejeme horúcim vývarom. Pridáme horčicu, podľa chuti citrónovú a pomarančovú šťavu, brusnicový kompót a dusíme až domäkka. Pri dusení treba mäso obracať a podlievať vývarom.
3.
Keď je mäso mäkké tak ho vyberieme a pokrájame. Šťavu zahustíme hladkou múkou, ktorú sme si predtým rozšľahali so smotanou. Ochutíme vínom a znova ešte pár minút povaríme. Ideálne je podávať so žemľovými knedličkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.