Maďarská guľášová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
bravčové mäso
100
g
párky
300
g
zemiaky
štipiek
mletá červená paprika
250
g
paradajka
1
ks
cibuľa
50
g
údená slanina
1
liter
zeleninový vývar
trochu
rasca
trochu
majorán
2
strúčiky
cesnaku
štipiek
soľ
postup
Slaninu nakrájame na drobné kocky, opražíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opäť opražíme, pridáme mäso nakrájané na drobné kocky, prikryjeme a vo vlastnej šťave dusíme 15 minút. Potom pridáme mletú červenú papriku, pretlačený cesnak, rascu, zalejeme časťou vývaru a dusíme domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, prilejeme zvyšok vývaru, pridáme paradajky nakrájané na kúsky, zemiaky nakrájané na kocky, osolíme a uvaríme domäkka. Nakoniec pridáme párok nakrájaný na kolieska, majorán a krátko povaríme. Podávame s čerstvým chlebom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.