Créme Brulée s Açaí
10
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
10
ks
vaječný žĺtok
100
g
cukor
250
ml
mlieko
550
ml
smotana na šľahanie
200
g
acaí
80
g
trstinový cukor
1
ks
vanilkový struk
postup
1.
Do hrnca nalejeme mlieko so šľahačkou. Vanilkovú struk vyškriabeme a pridáme do mlieka dreň aj lusk. Varíme 15 minút.
2.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, najlepšie ručným mixérom, aby vytvorili bielu penu. Za stáleho miešania pridáme smotanu. Dobre premiešame a pridáme acaí. Zmes potom precedíme cez sitko do ďalšej nádoby. Odstránime z povrchu penu a krém rozdelíme do formičiek.
3.
Rozpálime rúru na teplotu 160°C, formičky naukladáme do vyššieho pekáča, ktorý zalejeme vodou asi 1,5 cm pod okraje formičiek. Pečieme 30-35 minút, potom necháme vychladnúť. Po upečení posypeme tenkou vrstvičkou cukru, ktorý necháme pomocou plynovou opaľovacou pištoľkou skaramelizovať. Ozdobiť môžeme plodmi acaí alebo iným ovocím.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.