Jemná ovocná torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tortový korpus z 3 vajec
150
g
práškový cukor
2
PL
horúca voda
1/2
dl
griotka
150
g
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
rôzne kompótové alebo čerstvé ovocie
1
balíček
tortová želatína
trochu
džem
postup
1.
Vyšľaháme si žĺtky s cukrom a postupne pridáme vodu a griotku. Do toho zľahka primiešame múku, do ktorej sme najskôr zamiešali kypriaci prášok, tuhý sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov spolu s cukrom. Pripravené cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a dáme upiecť.
2.
Hotový korpus natrieme tenkou vrstvou džemu a do kruhu pekne poukladáme rôzne pokrájané ovocie. Zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.