Kompóty so soľou - bez cukru
nízka
náročnosť
ingrediencie
ovocie
voda
soľ
postup
Do pohárov dáme ovocie a pridáme soľ, len trošku medzi prsty. Zalejeme vodou priamo z vodovodu. Poháre dôkladne uzavrieme a necháme ich sterilizovať ako klasicky pri zaváraninách, teda v závislosti od druhu ovocia, čo je 10 až 20 minút. Soľ vytiahne z ovocia cukor asi po mesiaci, takže skôr neochutnávajte, aby ste sa nesklamali výsledkom. Ide o menej sladkú chuť, ale skôr vynikne prirodzená chuť ovocia.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.