Pečené kura na masle
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
80
g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
petržlenová vňať
1
ks
cibuľa
trochu
provensálske bylinky
postup
1.
Kurča umyjeme pod tečúcou vodou, brušnú dutinu osolíme, vložíme do nej celú petržlenovú vňať. Nohy pritiahneme k telu, zviažeme niťou a krídla preložíme. Kura osolíme aj zvonku, potrieme maslom. Potom ho vložíme do pekáča.
2.
Do pekáča pridáme trochu vody, na štvrtky nakrájanú cibuľu. Na vrch kurčaťa dáme bylinky, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej na 230stupňov rúre 30 minút.
3.
Keď je kurča polomäkké, tak ho obrátime a dopečieme ďalších 10minút.
4.
Počas pečenia kurča polievame šťavou a upečieme do chrumkava. Posledých 10-15minút pečieme odokryté, aby sme získali chrumkavú kožu.
5.
Môžeme ho podávať so zemiakovou kašou a kompótom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.